Toimintaa

Partiossa on toimintaa kaikenikäisille

Partio-ohjelma on jaettu eri ikäkausiin, joissa jokainen lapsi ja nuori pääsee toimimaan yhdessä oman ikäistensä kanssa.

Partioryhmät kokoontuvat Siikajoen kuntakeskuksessa, Ruukissa, Hietamaan vapaa-aikakeskuksen ja Vauhtimajan ympäristössä (Hietamaantie 92, 92400 RUUKKI). Touhuamme ulkona, joten säänmukainen pukeutuminen on tärkeää.

Mukaan toimintaamme ja partion jäseneksi ilmoittaudutaan etusivun yläpalkin kohdasta Liity nyt. Sivulla on myös ohjeet ilmoittautumiseen. Ilmoittautumisen jälkeen otamme sinuun yhteyttä. Mikäli ryhmä on täynnä, siirryt jonoon. Nuori partiolainen pääsee jonon ohi, mikäli tuo mukanaan aikuisen ryhmänjohtajaksi mahdollistamaan harrastusta.

Paikan saanut voi käydä kokeilemassa partiotoimintaa kolme kertaa maksutta. Tämän jälkeen toiminnassa mukana jatkavien jäsenhakemukset käsitellään partion jäsenrekiseri Kuksassa ja lapsenne hyväksytään Ruukin Samoojien ja Suomen Partiolaisten jäseneksi. Ei jatkavien jäsenhakemus poistetaan järjestelmästä, mutta partion ovet ovat heille aina avoinna ja jäsenhakemuksen voi aina uusia.

Lisätietoa toiminnasta saat pirauttamalla tai laitamalla viestiä lippukunnanjohtaja Jussille tai ohjelmajohtaja Katille.

Jussi Pietarila, 044 711 8309
Kati Mehtomaa, 040 962 8941
[email protected]

Perhepartio

Perhepartio on toimintamuoto, joka mahdollistaa yhteistä toimintaa koko perheelle partion arvojen mukaisesti. Perhepartio on suunnattu alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Yleistä on, että perhepartio kokoontuu kerran kuussa. Kiinnostuitko perhepartiosta? Ruukin Samoojilla ei ole tällä hetkellä aktiivista perhepartion toimintaa, mutta ota yhteyttä ohjelmajohtaja Katiin niin mietitään, miten voisimme yhdessä aloittaa perhepartion.

Perhepartiosta tarkemmin tietoa partio-ohjelma.fi-sivuilla.

Sudenpennut

Sudenpentuja ovat 7–9-vuotiaat eli 1.–3.-luokkalaiset partiolaiset. Sudenpentulaumojen toimintaa värittävät leikit, seikkailut ja tarinat.

Kokoontumisajat:
1.ryhmä (1.–2.luokkalaiset, s. 2013 ja 2014): Torstaisin kello 18–19
2.ryhmä (3.luokkalaiset, s.2012): Torstaisin kello 19–20
Syksyn ensimmäinen kokoontuminen torstaina 9.9.2021.
Ryhmän tila: TÄYNNÄ, voit ilmoittautua jonoon.

Sudenpentulauman akeloina eli aikuisina johtajina toimivat Kati Mehtomaa, Kati Huotari, Elina Niskala ja Antti Ahosola.

Ikäkauden ohjelmasta tarkemmin tietoa partio-ohjelma.fi-sivuilla.

Seikkailijat

Seikkailijoita ovat 10–12-vuotiaat eli 4.–6.-luokkalaiset. Seikkailijat opettelevat partion perustaitoja, osallistuvat partiotaitokisoihin ja retkeilevät paljon.

Kokoontumisaika: Keskiviikkoisin kello 18–20. Syksyn ensimmäinen kokoontuminen keskiviikkona 8.9.2021.
Ryhmän tila: TÄYNNÄ, voit ilmoittautua jonoon.

Seikkailijajoukkueen sampoina eli aikuisina johtajina toimivat Tiina ja Jussi Pietarila.

Ikäkauden ohjelmasta tarkemmin tietoa partio-ohjelma.fi-sivuilla.

Tarpojat

Yläkouluikäiset 13–15-vuotiaat partiolaiset ovat tarpojia. Tarpojaryhmässä eli vartiossa on yleensä 4–12 nuorta. Tarpojien kaikessa tekemisessä korostuu yhdessä tekeminen, kehittyminen ja elämykset.

Kokoontumisaika: Keskiviikkoisin kello 18–20. Syksyn ensimmäinen kokoontuminen keskiviikkona 8.9.2021.
Ryhmän tila: TÄYNNÄ, voit ilmoittautua jonoon.

Etsimme joukkoomme samoajaikäistä (15–17-vuotiasta) vartionjohtajaa sekä tarpojaluotsia eli aikuista, joka tukee tarpojavartiota ja sen samoajaikäistä vartionjohtajaa. Luotsi auttaa toiminnan suunnittelussa, mahdollistaa vartion retkeilyä ja hän voi tarvittaessa osallistua viikkokokouksiin vartionjohtajan kanssa tai hänen sijaisenaan.

Ikäkauden ohjelmasta tarkemmin tietoa partio-ohjelma.fi-sivuilla.

Samoajat

15–17-vuotiaita partiolaisia kutsutaan samoajiksi. Samoajilla on myös omaa toimintaa, mutta olennaisena osana ikävaihetta on johtamisharjoittelu. Mikäli kuulut kyseiseen ikäluokkaan ja haluat tulla mukaan toimintaan, ota yhteyttä ohjelmajohtaja Katiin.

Ikäkauden ohjelmasta tarkemmin tietoa partio-ohjelma.fi-sivuilla.

Vaeltajat

18–22-vuotiaat partiolaiset ovat vaeltajia. Vaeltajien toiminnan painopisteenä on henkilökohtainen kasvu ja yhä vastuullisempiin tehtäviin siirtyminen. Ruukin Samoojista löytyy erilaisia ja erikokoisia projekteja esimerkiksi varainkeruun, retkeilyn sekä kämpän kunnostamisen parista. Ota rohkeasti yhteyttä lippukunnanjohtajaan Jussiin, ja etsitään sinulle sopiva projekti.

Ikäkauden ohjelmasta tarkemmin tietoa partio-ohjelma.fi-sivuilla.

Aikuiset

Aikuisena voit toimia mahdollistajana lasten harrastukselle ja päästä toteuttamaan itseä monenlaisissa ympäristöissä. Vapaaehtoistyön ohella saat monipuolisen harrastuksen, jossa pääset tekemään tärkeää lapsi- ja nuorisotyötä, pystyt hyödyntämään jo osaamiasi taitoja sekä kehittämään aivan uusia puolia itsestäsi. Sinun ei tarvitse osata kaikkea toimintaan tullessasi, sillä partiossa on kattava koulutusjärjestelmä. Koulutusta löytyy esimerkiksi ryhmänjohtamiseen, nuorten kanssa toimimiseen sekä erä- tai ensiaputaitoihin ja moniin muihin asioihin. Voit tulla mukaan viikoittaiseen toimintaan tai osallistua silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukaan voi tulla esimerkiksi leireille, retkille sekä erilaisiin ja erikokoisiin projekteihin.

Ruukin Samoojat järjestää myös aikuisille suunnattua yhteistä partiotekemistä. Aikuisten partiohenkinen ulkoiluryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa, joka kuukauden ensimmäinen lauantai (poikkeuksena marraskuu, jolloin kokoontuminen lauantaina 13. marraskuuta). Ulkoilukohde vaihtuu kuukausittain. Tavoitteena on koota yhteen luonnossa liikkujia tai sellaiseksi haluavia. Kiinnostuksen mukaan ryhmä voi toteuttaa myös pieniä yhden tai kahden yön retkiä/vaelluksia. Aikuispartiossa mukana oleminen edellyttää partioon liittymistä. Suomen Partiolaisten jäsenmaksu on noin 60 euroa / vuosi. Toimintaa voi käydä kokeilemassa loppuvuoden 2021 maksutta. Ryhmään voi tulla sellaisena kuin on, sinun ei tarvitse osata suunnistaa, omata superkuntoa tai hallita erätaitoja. Aiempaa partiotaustaa ei myöskään tarvitse olla. Osallistuminen ei sido tai velvoita sinua mihinkään muuhun partiotoimintaan. Lisätietoja: Elina ”Elli” Niskala, 044 0616 972. Seuraa ilmoittelua somessa ja tule mukaan toimintaan!

Haluaisitko sinä toimia sudenpentujen ryhmänjohtajana (akelana) tai seikkailijoiden ryhmänjohtajana (sampona) tai tarpojaluotsina eli aikuisena, joka tukee tarpojavartiota ja sen samoajaikäistä vartionjohtajaa? Tehtävät eivät vaadi aikaisempaa partiokokemusta, mutta on siitä etua, perehdytämme ja koulutamme tehtävään. Suosimme toiminnassamme parijohtajuutta, eli vastuun on jakamassa aina vähintään kaksi ryhmänjohtajaa. Ota yhteyttä ohjelmajohtaja Katiin niin sovitaan juuri sinulle luontevin tapa tulla mukaan viikkotoimintaan.

Ruukin Samoojista löytyy myös erilaisia ja erikokoisia projekteja esimerkiksi varainkeruun, retkeilyn sekä kämpän kunnostamisen parista. Ota rohkeasti yhteyttä lippukunnanjohtajaan Jussiin, ja etsitään sinulle sopiva projekti.