Yhteinen seikkailu alkaa!

Ruukin Samoojat ovat karistaneet kahdenkymmen vuoden unet silmistään. Alakouluikäisten viikkotoiminta ja uudet ryhmät käynnistyvät 21. ja 22. huhtikuuta. Nyt on aika ilmoittautua mukaan!

Käynnistämme toimintaa pikkuhiljaa. Kuluvan kevään aikana järjestämme viikkotoimintaa alakouluikäisille sudenpennuille ja seikkailijoille. Yläkouluikäisille tarpojille partiotoiminta alkaa syksyllä, jos saamme uusia aikuisia mukaan ja vetämään heille toimintaa. Tavoitteenamme on järjestää myös partio tutuksi -tapahtumia, joissa pääsee ikää katsomatta matalalla kynnyksellä tutustumaan partioon ja lippukuntaan. Partio on kaikille avoin, maailmanlaajuinen harrastus kieleen, kulttuuriin, uskontoon ja taustaan katsomatta. Partio tarjoaa paljon mukavaa tekemistä, kuten yhdessä leikkimistä, pelaamista, uusien taitojen oppimista sekä retkiä ja leirejä.

Kokoontumisajat ja paikka

Partio-ohjelma on jaettu eri ikäkausiin, joissa jokainen lapsi ja nuori pääsee toimimaan yhdessä oman ikäistensä kanssa. Sudenpentuja ovat 7–9-vuotiaat eli 1.–3.-luokkalaiset partiolaiset. Sudenpentulaumojen toimintaa värittävät leikit, seikkailut ja tarinat. Seikkailijoita ovat 10–12-vuotiaat eli 4.–6.-luokkalaiset. Seikkailijat opettelevat partion perustaitoja, osallistuvat partiotaitokisoihin ja retkeilevät paljon. Seikkailijoille tulee tutuksi niin retkikeittimet, ensiapu kuin rakentelukin.

Sudenpennut (1.–3.-luokkalaiset) partiolaiset kokoontuvat torstaisin kello 18–19. Ensimmäinen kokoontuminen torstaina 22. huhtikuuta. Sudenpentulauman akeloina eli aikuisina johtajina toimivat Kati Mehtomaa ja Kati Huotari.

Seikkailijat (4.–6.-luokkalaiset) kokoontuvat keskiviikkoisin kello 18–19. Ensimmäinen kokoontuminen keskiviikkona 21. huhtikuuta. Seikkailijajoukkueen sampoina eli aikuisina johtajina toimivat Tiina ja Jussi Pietarila.

Partioryhmät kokoontuvat Siikajoen kuntakeskuksessa, Ruukissa, Hietamaan vapaa-aikakeskuksen ja Vauhtimajan ympäristössä (Hietamaantie 92, 92400 RUUKKI). Touhuamme ulkona, joten säänmukainen pukeutuminen on tärkeää.

Noudatamme partiotoiminnassamme kulloinkin voimassa olevia viranomaisten koronaohjeita sekä Suomen Partiolaisten ja Pohjanmaan Partiolasten ohjeita.

Ilmoittautuminen

Mukaan toimintaamme ja partion jäseneksi ilmoittaudutaan etusivun yläpalkin kohdasta Liity nyt. Sivulla on myös ohjeet ilmoittautumiseen. Ilmoittautumisen jälkeen lapset voivat käydä kokeilemassa toimintaa kolme kertaa maksutta. Tämän jälkeen toiminnassa mukana jatkavien jäsenhakemukset käsitellään partion jäsenrekiseri Kuksassa ja lapsenne hyväksytään Ruukin Samoojien ja Suomen Partiolaisten jäseneksi. Ei jatkavien jäsenhakemus poistetaan järjestelmästä, mutta partion ovet ovat heille aina avoinna ja jäsenhakemuksen voi aina uusia.  Partion jäsenrekisteri Kuksan kautta hoidetaan ilmoittautumiset kaikkiin retkiin ja tapahtumiin. Kuksaan rekisteröidyttäessä huoltajan kannattaa siis tehdä hyvin muistettavat tunnukset tai käyttää Google- tai Facebook-tunnuksiaan. Tarvittaessa jäsenrekisteriasioissa auttaa lippukunnanjohtajamme Jussi. 

Aikuinen, tule mukaan

Partion voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa, myös aikuisena. Aikuisena voit toimia mahdollistajana lasten harrastukselle ja päästä toteuttamaan itseä monenlaisissa ympäristöissä. Vapaaehtoistyön ohella saat monipuolisen harrastuksen, jossa pääset tekemään tärkeää lapsi- ja nuorisotyötä, pystyt hyödyntämään jo osaamiasi taitoja sekä kehittämään aivan uusia puolia itsestäsi. Sinun ei tarvitse osata kaikkea toimintaan tullessasi, sillä partiossa on kattava koulutusjärjestelmä. Koulutusta löytyy esimerkiksi ryhmänjohtamiseen, nuorten kanssa toimimiseen sekä erä- tai ensiaputaitoihin ja moniin muihin asioihin. Voit tulla mukaan viikoittaiseen toimintaan tai osallistua silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukaan voi tulla esimerkiksi leireille, retkille sekä erilaisiin ja erikokoisiin projekteihin. Ota meihin rohkeasti yhteyttä niin kerromme lisää.

Lisätietoja

Lisätietoja saat pirauttamalla tai laitamalla viestiä lippukunnanjohtaja Jussille tai ohjelmajohtaja Katille.

Jussi Pietarila, 044 711 8309
Kati Mehtomaa, 040 962 8941
[email protected]